HOTELL JELØY RADIO

det lille stedet for de store tanker

Mange av våre fineste skatter er ofte godt bevarte hemmeligheter. Hotell Jeløy Radio er en av disse – en liten edelsten, vakkert plassert på en idyllisk odde ved Oslofjorden.

Hotellbygningen er full av historie. Den har utviklet seg fra en gammel radiostasjon til det som i dag er et kurs- og konferansehotell med en herlig atmosfære.

Bygningen som sto ferdig i 1930, er en riktig staselig funkisperle. Den ble bygget av Televerket, og skulle primært fungere som en kortbølgestasjon med sendinger over hele verden. På midten av 60-tallet ble imidlertid mye av kommunikasjonen sendt på kabel og senere satellitt, og i 1995 ble stasjonen ubemannet.

Se gjerne den fine artikkelen og filmen NRK har laget om Jeløy Radios historie. Det er Nils Einar Sunnby, som selv arbeidet på radiostasjonen, som er med i filmen. Se den HER «Handa i lomma eller døy».

Digi.no, IT-bransjens nettavis har også skrevet om Jeløy Radios historie. Se artikkelen her.

Men her var en fantastisk perle med himmel og hav og 2 kilometer strandlinje, og en idé ble født – å utvikle denne lille edelstenen til et unikt hotell med ”stor takhøyde”. Vår drøm var å skape et inspirerende hotell i grenselandet mellom tradisjon og utvikling, kvalitet og kreativitet. Og med både ydmykhet og stolthet tør vi si at slik ble det.

Tilbakemeldingene er mange, vår opplevelse er at gjestene begeistres av både omgivelsene og hjerteligheten hos personale, – en profesjonell, men munter atmosfære og med en ekte butler i spissen. Det genuine og sanselige verdsettes, i tillegg er det rom for latter og arbeidsglede, både foran og bak kulissene.

Vårt fokus på arkitektur, skandinavisk design og kunst, gir oss både glede og inspirasjon, og vi er glade for at mange ledende designere og kunstnere har valgt å stille ut sine verk på Jeløy Radio.

Hvis du leter etter en uforglemmelig opplevelse som kombinerer himmel og hav, harmoni og ro, lekenhet og kreativitet, så inviterer vi deg gjerne til å besøke Hotell Jeløy Radio – et sted for å tenke de store tanker og nyte små gleder!

Vær velkommen!

Hilsen,

Kirsti Albert
Hotelldirektør